Unit 3

Organisatie

In unit 3 werken 5 leerkrachten en 1 onderwijsondersteuner samen met 3 groepen 6-7-8.
De kinderen worden verdeeld over deze stamgroepen (waarin ze de dag starten en afsluiten) op basis van kindkenmerken.
Na de opstart van de dag bij hun stamgroepleerkracht (vergelijkbaar met mentor) splitsen de stamgroepen zich op in instructiegroepen.
Alle kinderen van groep 6 zitten samen met hun instructieleerkracht in hun instructielokaal, net als de kinderen van groep 7 en van groep 8.
Na het volgen van de instructie gaan de groepen verdeeld over de verschillende lokalen aan de slag met het verwerken van hun instructie. Ze kunnen in een lokaal werken, in nabijheid van een leerkracht. Of ze werken op het leerplein.
Op het leerplein is de onderwijsondersteuner aanwezig voor coaching en begeleiding.
In deze tijd wordt er ook verlengde instructie gegeven aan kinderen die dit nodig hebben.

De onderwijsondersteuner zorgt voor zelfstandigheidsbevordering. Hij let op de zelfstandigheid in werken, de zelfverantwoordelijkheid rondom taken en de executieve functie ontwikkeling.

Vakken als gym, wereldoriëntatie, verkeer en socio (sociaal-emotionele ontwikkeling) worden in de stamgroep gegeven.
Zo leren kinderen ook werken en leren met kinderen die ouder of jonger zijn dan hen.

Unit 3:

Groep 6-7-8a Juf Kelly (ma-di-wo-do)   Juf Anke (ma-vr)
Groep 6-7-8b Juf Sanne (ma-di-do-vr)   Juf Silvia (wo)
Groep 6-7-8c Juf Silvia (ma-di)   Juf Wendy (wo-do-vr)
Ondersteuning Meester Tim (ma-t/m-vr)